maandag, 17 juni 2024

Proef met gratis hondenpoepzakjes

Onlangs heeft de Dorpsraad gevraagd of er projecten zouden zijn die de leefbaarheid van Hulsel ten goede zouden komen. Ik had aangegeven dat het fijn zou zijn als er meer speciale poepbakken zouden kunnen komen, zodat de hondenpoep makkelijker opgeruimd zou kunnen worden.

Poepzakjes mogen ook in de gewone vuilnisbakken
Deze vraag is toen bij de gemeente neergelegd en zij hebben aangegeven dat in de loop van tijd de poepbakken zullen verdwijnen. In verband met aparte lediging van de hondenpoepbakken is er besloten alleen nog maar combivuilnisbakken te plaatsen bij vervanging. Dit zijn vuilnisbakken met twee kleine openingen die ervoor zorgen dat groot afval er niet in wordt gegooid. Hondenpoep mag voortaan dan ook in de huidige en nieuwe vuilnisbakken.
 
Medewerking van de Dorpsraad
Om het nog gemakkelijker te maken voor alle hondenbezitters in Hulsel, heeft de Dorpsraad ingestemd om een proef met gratis hondenpoepzakjes te financieren, om te kijken of dit helpt om de straten van Hulsel poepvrij te maken en te houden.

 Er is nu toch geen reden meer om de poep van je hond niet in een afvalbak te deponeren. Doen jullie ook mee om Hulsel poepvrij te maken en deze proef doen slagen?

Leuke attentie voor de hond
De gratis hondenpoepzakjes kunnen t/m 23 december opgehaald worden op de Willibrordlaan 31 (doordeweeks tussen 19-20 uur met uitzondering van de donderdagavond). De eerste 50 hondeneigenaren ontvangen dan een leuke attentie voor de hond.


Vanaf 2 januari a.s. kunnen de gratis zakjes bij de Welkoop worden afgehaald (4 rolletjes per hond en alleen voor hondenbezitters wonend in Hulsel).

Met vriendelijke groet,
Irene Bex
Willibrordlaan 31