maandag, 17 juni 2024

Actie Dorpsraad betreft mogelijk uitstel op grotere projecten Hulsel

Alstublieft geen afstel door uitstel!

Wij zien graag de school en het verkeerplan uitgerold worden zoals dat voorgehouden is!

De Dorpsraad heeft afgelopen weken signalen ontvangen dat de gemeente op een tweede, groter project, het voornemen heeft deze te gaan uitstellen vanwege andere prioriteiten. Dit baarde ons zodanig zorgen dat wij de gemeente een email gestuurd hebben waarin wij onze zorgen over brengen zodat deze gewogen kunnen worden in de komende besluitvorming. Wij zijn met name bezorgd dat door uitstel, afstel komt. Omdat zaken elkaar snel opvolgenden, schetsen wij hier een tijdlijn:

9 januari 2023
Op 9 januari is de dorpsraad op de hoogte gesteld door de gemeente dat de stichting Kempenkind kijkt naar een het tijdelijk verlengen van de levensduur door kleine investeringen te doen. Mogelijk leidt dit naar 2 tot 10 jaar uitstel van de nodige nieuwbouw of grondige renovatie.

10 februari 2023
In de week van 10 februari heeft de Dorpsraad de informeel vernomen dat de gemeente het voornemen heeft om de uitvoering van het Gemeentelijk Verkeer en Vervoersplan (GVVP) uit te stellen vanwege noodzakelijk werk in Lage Mierde. Dit nieuws bereikt ons en de werkgroep verkeer, enkele dagen nadat het definitief ontwerp is opgeleverd en de gemeente direct kan overgaan tot het aanbesteden van het werk. Wij hebben daarom deze email naar de gemeente gestuurd.

16 februari 2023
Op 16 februari verschijnt het volgende artikel in het ED. Voorafgaand aan de publicatie hiervan zijn ook vragen gesteld aan de dorpsraad. Deze zijn beantwoord.

17 februari 2023
Op 17 februari reageert de Gemeente op de email van de Dorpsraad. Enerzijds tefelonisch in de vorm van Dhr. Frank Rombouts (Wethouder) aan de voorzitter van de dorpsraad, Jaap Verheijen. En ook schriftelijk per mail. In deze mail is de telefonische toelichting nog eens samengevat.

23 februari 2023
Beleidsambtenaar Jelle van der Most heeft een gesprek gepland met de werkgroep verkeer en de dorpsraad om hun bij te praten over de besluitvorming.